5 نکته ساده در رایتینگ آیلتس

نکاتی که یک کاندیدای آیلتس نباید فراموش کند
با رعایت این 5 نکته ساده در رایتینگ یک کاندیدای آیلتس کمک زیادی به خود می کند. اما عدم رعایت آنها به وحشتناکی وی را به دردسر خواهد انداخت. در این درس به ذکر این نکات می پردازم.
نکته اول: هرگز قربانی ساعت نباشیدDon’t become a clock victim’
نگارش آکادمیک، هر آزمون دهنده ای را از لحاظ زمان تحت فشار قرار می دهد. آزمون دهندگان به این امر واقف اند که باید به دو سوال نگارش به ترتیب Task 1 به مدت 20 دقیقه (حداقل 150 کلمه) و task 2 به مدت 40 دقیقه (حداقل 250 کلمه) پاسخ دهند. طبیعی است که برخی از آزمون دهندگان خود را قربانی ساعت فرض کنند.
اما قربانیان ساعت چه کسانی هستند؟
آزمون دهندگانی که مرتب لغات را شمارش می کنند، به ساعتشان نگاه می اندازند، و بیش از حد مضطرب می شوند.
نکته دوم: شمارش لغات در جلسه آزمون را بی خیال شوید:
شمارش لغات فقط زمان سوزی خواهد کرد پس از شمردن مکرر لغات پرهیز کنید. بهترین راه شمردن لغات یک خط و ضرب آن در تعداد خطوط است.
بهتراست بدانید تعداد خطوط روی یک صفحه پاسخنامه نگارش در آیلتس 20 خط است پس اگر در هر خط 10 کلمه گنجانده شود در نهایت حدود 200 کلمه خواهد شد.
اینکه ما در یک خط چند کلمه می نویسم، به هیچ وجه نباید ما را در سر جلسه امتحان نگران کند.
برای یافتن سرعت نگارش خود جمله He lives in a small city یا هر جمله مشابه آنرا برای 10 دقیقه روی برگه بنویسند و سپس تعداد آنرا در 4 ضرب کنند. این تمرین ساده موارد زیر را نشان می دهد:
- در40 دقیقه چند کلمه می توانید بنویسید.
- سرعت نگارشتان کم است، زیاد است یا معمولی است.
معمولا افراد ظرف 40 دقیقه می توانند بین 350 تا 400 کلمه را بنویسند. اما توجه به این نکته نیز مهم است که بدانیم ما برای نگارش در مورد یک موضوع نیاز به فکر داریم.
در اینجا دو حالت پیش می آید:
الف) یا با موضوع آشنا هستیم
ب) یا هیچ اطلاعاتی در مورد آن موضوع نداریم.
اگر با موضوع آشنا هستید پس بدون اتلاف وقت بنویسید.
اگر با موضوع آشنا نیستید پس در بخشی از مطالعه خود برای آمادگی برای آزمون دچار اشتباه شده اید.
اشتباه شما این بوده که به اندازه کافی در مورد موضوعات مختلف صحبت نکرده یا نخوانده اید. بهترین راه، مطالعه مقالات مختلف در خصوص موضوعات آیلتسی است.
نکته سوم: برای جلوگیری از مضطرب شدن در هنگام نگارش چکار کنیم:
الف. نسبت به خودتان نگرش مثبت داشته باشید از این بابت که می توانید از پس این وضعیت چالشی بر بیابید.
ب. در سازماندهی نگارشتان تلاش کنید.
ج. آزمون نگارش به هیچ وجه چالشی نیست که بدون تمرین بتوانیم از پس آن بربیاییم. پیش مطالعه و آمادگی قبل آزمون ضروری است.
ماهها قبل از آزمون باید در مورد موضوعات مختلف مطالعه کرده باشیم تا سر جلسه آزمون حرفی برای گفتن داشته باشیم. برخی اوقات سوال اصلا سخت نیست ولی قلم را یارای نوشتن نیست چون قلم برای نوشتن به تفکر و اندیشه نویسنده نیازمند است. چطور؟
د. از خودتان فردی بسازید که دارای شخصیت “تست زن” باشد یا اصطلاحا یعنی کسی که بتواند آزمون اصلی را مدیریت کند، اعتماد به نفس خودش را بالا ببرد و بتواند تاثیری مثبت بر ممتحن آیلتس بگذارد.
هراس از تست اصلا مناسب کسی نیست که قرار است شخصیتی تست دهنده از خود بر جای بگذارد.
نکته چهارم: شخصیت مناسب برای تست آکادمیک چگونه است؟
وقتی برای تست می نویسید باید اینطور تصور کنید که نوشته های تان قرار است در یک سمینار بین المللی در کشوری انگلیسی زبان به سمع و نظر مخاطبین که اساتید دانشگاه و دانشجویان دکترا هستند برسد.
یا اصلا این طور تصور کنید که قرار است نوشته شما در روزنامه نیویورک تایمز چاپ شود.
اگر این طور تصور کنید که نوشته هایتان صرفا پاسخ به یک سوال آزمون است و هیچ ارزش دیگری ندارد حتما بازنده خواهد بود. نوشته باید نشانگر بلوغ بیان و فکر نویسنده و حرفه ای گری او باشد.
به هر حال مطمئن باشید که انشای شما هر چه که باشد انعکاسی از شما و دانش شما را به خواننده (ممتحن) منتقل می کند و او در مورد شما قضاوت خواهد کرد و قضاوت او نمره ایست که دریافت می کنید.
حال اگر نگارش شما به هم ریخته باشد، بی ربط به موضوع باشد، و اطلاعاتی که در آن ارایه می دهید نادرست باشد، پیامی منفی به خواننده (ممتحن) منتقل می کند.
ممتحن متوجه می شود که شما دارای چه شخصیت و چه طرز فکری هستید و این برداشت فقط از ساختار گرامری جملات شما ناشی نمی شود. پس تلاش کنید تاثیر مثبتی از خود بر جای بگذارید.
نکته پنجم: برنامه ریزی قبل از نگارش برای مدیریت ترس و اضطراب
معمولا آزمون دهندگان به محض دریافت برگه مخصوص نگارش خود شروع به نوشتن می کنند. چرا؟ زیرا از اتلاف وقت خود هراسانند.
یک حرفه ای می آموزد که چه طور زمان خود را مدیریت کرده و براساس آن برنامه ریزی کند تا بتواند به اهدافش در نگارش برسد. به هر حال برنامه ریزی در زندگی کاری الزامی است.
برنامه ریزی در زندگی یک حرکت حرفه ای محسوب می شود. برنامه ریزی برای نگارش دقیقا شبیه برنامه ریزی برای یک جلسه تجاری بایک مشتری تجاری است.
یکی از اهداف اصلی ما گرفتن نمره بهتر با ایجاد تاثیر مثبت بر ممتحن آیلتس است. برنامه ریزی برای نگارش بین 2-3 دقیقه طول می کشد اما تاثیری که بر ممتحن می گذارد اینست که شما در نگاه ممتحن یک حرفه ای معرفی می شوید.
حال این دو حالت را در نظر بگیرید:
- فردی که 3 دقیقه برای نگارش خود برنامه ریزی می کند
- فردی که بدون برنامه ریزی و با اضطراب شروع به نگارش می کند. این فرد تصور می کند که هر ثانیه از زمان نگارش را باید صرف نگارش کند.
- به خواننده خود (ممتحن) کمک می کند تا براحتی متوجه منظور او در متن بشود.
همچنین برنامه ریزی قبل نگارش می تواند رابطه بینا ذهنی نویسنده- خواننده خوبی ایجاد کند که حتی برای موقعیتهای اینچنینی نیز به خوبی عمل می کند.
دیدگاهتان را بنویسید