راههای مختلف آموزش زبان انگلیسی

روشهای گوناگون آموزش زبان انگلیسی
آموزش زبان انگلیسی در ایران بر اساس تعداد دانشجو و نحوه برگزاری، به چند روش مختلف تدریس می شود. در این مقاله تصمیم دارم به انواع کلاس و تناسب آنها به فراخور نیاز دانشجو بپردازم.
آموزش زبان انگلیسی از لحاظ تعداد دانشجوی کلاس:
-
خصوصی: تک نفره فقط با حضور استاد و یک دانشجو
کلاس خصوصی معمولا برای کلاسهای تک مهارته و برای سطوح بالا مفید است. مثلا دانشجویی تصمیم به شرکت در آزمون آیلتس دارد و باید نمره حداقل 6.5 را دریافت کند و احساس می کند باید رایتینگ خود را تقویت کند. این دانشجو بهتر است برای تقویت این مهارت از یک استاد خوب و با تجربه استفاده کند یا اینکه می تواند در یک دوره کوتاه مدت رایتینگ شرکت کند که در آن باید مطالعه کند و سپس بنویسد که در نهایت نوشته هایش تصحیح می شوند و بازخورد دریافت می کند. زمان ایده آل برای این کلاس (تک نفره خصوصی) 60 دقیقه است نه 90 دقیقه. استاد ایده ال برای چنین کلاسهای یک کووچ است تا یک تیچر.
-
نیمه خصوصی: تا 4 نفر به اضافه استاد
این کلاس ایده آل ترین نوع کلاس برای کلاسهای مکالمه، بحث آزاد و هر نوع آموزش زبانی دیگر است. تعداد دانشجو به حدی است که استاد براحتی میتواند از روند پیشرفت آنها مطلع باشد و وقت زیادی برای هر کدام از دانشجویان اختصاص دهد. ضمنا بهتر است، این کلاس طی 100 دقیقه با یک تایم استراحت ده دقیقه ای بعد از 45 دقیقه اول برگزار شود. 45 دقیقه کلاس+ 10 دقیقه استراحت+ 45 دقیقه کلاس.
-
عمومی: از 5 نفر به بالا
کلاسهای عمومی برای کلاسهای مکالمه و بحث آزاد مناسب هستند. این نوع کلاسها برای آزمونهای آیلتس و تافل که دانشجو به یک کووچ و بررسی عملکردش نیاز دارد مناسب نیست. برای مثال استاد کلاس نمی تواند وقتی اختصاصی و اضافی برای تک تک دانشجوها بگذارد. معمولا استاد مجبور است بر اساس یک طرح درس پیش برود.
آموزش زبان انگلیسی از لحاظ نحوه برگزاری کلاس، آموزش زبان به دو دسته تقسیم می شوند:
-
کلاسهای آنلاین
سالها قبل سرعت اینترنت به کاربران و اساتید زبان اجازه آموزش آنلاین زبان انگلیسی یا هیچ دوره دیگری را نمی داد. کم کم سرعت اینترنت بهتر شد ولی بستری مناسبی برای برگزاری کلاس های آنلاین وجود نداشت. در حال حاضر، هستند شرکتهایی که امکانات برگزاری کلاس آنلاین را در اختیار کاربران قرار می دهد.
کلاسهای آنلاین مناسب افرادی است که امکانات لازم برای برگزاری آن را در اختیار دارند از جمله گوشی، تبلت، لپ تاپ یا کامپیوتر مناسب و اینترنت پرسرعت . ضمنا این افراد نباید تکنولوژی فوبیا (تکنولوژی هراسی) داشته باشند.
-
کلاس های حضوری یا فیزیکال
این نوع کلاسها از قرنها قبل رونق داشته اند و هنوز هم پر رونق هستند.
-
از طریق پکیج های آموزشی
نوع دیگری از آموزش زبان انگلیسی که نه فیزیکال است و نه آنلاین و نه خصوصی یا عمومی، آموزش از طریق پکیج های آموزشی و اپلیکیش های آموزش زبان است.
از آنجایی که آموزش زبان نیاز به تعامل دو جانبه دارد بین استاد و دانشجو دارد پس فلسفه وجودی پکیج های آموزشی آن هم از نوع آموزش مکالمه زیر سوال می رود. یادگیری زبان با یادگیری زیست شناسی و تاریخ متفاوت است. تعامل و داشتن رابطه بین فردی در یادگیری زبان بسیار تعیین کننده است. ما می توانیم گرامر را به تنهایی مطالعه کنیم، می توانیم ریدینگ را به تنهایی پیش ببریم ولی برای مکالمه و رایتینگ نیاز به دادن و گرفتن فیدبک داریم. این تصور که با حفظ کردن چندین جمله می توان به مکالمه مسلط شد خود فریب دادن است چون شما باید متوجه حرفهای طرف مقابل خود را هم بفهمید و به موقع به او پاسخ دهید. البته هستند درصدی از افراد که از طریق پکیج هم نتیجه می گیرند.
دیدگاهتان را بنویسید