معیارهای انتخاب استاد مناسب آیلتس

معیارهای انتخاب استاد مناسب آیلتس و تافل: کووچ یا تیچر
هدف از نوشتن این مقاله این است که به شما در انتخاب استاد مناسب آیلتس کمک کنم. جدای از این حقیقت که اساتید زبان همگی دارای سواد و قدرت انتقال یکسانی نیستند به طور کل می تواند اساتید را از لحاظ انتقال مطلب به دو دسته عمده تقسیم می شوند.
دسته اول: تیچر (Teacher)
1.تیچر (Teacher)معمولا بر اساس یک طرح درس ثابت و از پیش تعیین شده مدرسه ای یا موسسه ای تدریس می کند. معمولا مدارس یا موسسات زبان تمایلی به استخدام کووچ ندارند به این دلیل که از نظر آنها کووچ یک فرد ساختار شکن است و در قالب نمی گنجد.
2.تیچینگ مختص استاد است.
3.ادبیات تیچر اینگونه است که می گوید من این کار را انجام دادم شما هم این مسیر را بروید به آن نتیجه می رسید.
4.در تیچینگ فیدبک از یادگیری (Feedback from Feedback)مسیر تدریس را عوض نمی کند .
دسته دوم کووچ (Coach):
1.در کووچینگ تعامل دو طرفه است یعنی فیدبکی که کووچ از عملکرد دانشجو می گیرد خیلی تعیین کننده است.
2.کوچینگ مختص دانشجو و برای کمک به دانشجو صورت می گیرد.
3. ادبیات یک کووچ اینگونه است که در مورد مشاهدات و تحقیقاتش که در مورد تک تک دانشجوها داشته می نویسد چون می داند که در علوم انسانی خیلی نمی توان برای سنجش ویژگیهای یادگیری و فردی از خط کش استفاده کرد و هر دانشجویی ویژگیهای خاص خود را دارد و نمی توان همه را به یک صورت هدایت کرد. شاید هدف نهایی(goal)یکی باشد ولی ویژگیهای فردی افراد مسیرها و ریز هدف های(objective) متفاوتی را برای کووچ و دانشجو تعریف می کند. مثلا فرض کنید دانشجویی در آزمون دچار پنیک (اضطراب بیش از حد) می شود ولی در عوض دانشجویی دیگر از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است. این وظیفه کووچ است که این دو نفر را برای رسیدن به یک یکسان هدف با شیوه های غیر یکسان هدایت کند.
4.در کووچینگ فیدبک از یادگیری دانشجو می تواند مسیر تدریس را کاملا عوض کند چون فید بک گرفتن لحظه به لحظه یا مرحله به مرحله از ویژگیهای اصلی کوچینگ است.
5.برای یک کووچ ساعات استراحت و تفریح دانشجو هم مهم است و از نظر یک کووچ یادگیری پربازده یعنی اینکه دانشجو خوب استراحت کند، به موقع و به اندازه کافی مطالعه کند، خوب بخوابد، در آرامش درس بخواند، به تفریحات خود بپردازد.
6. معمولا کووچها در ابتدای کار از دانشجوی خود قول می گیرند که تا آخر مسیر به حرف او گوش دهند و چنانچه دانشجو سرپیچی یا نافرمانی کند کووچ او را کنار خواهد گذاشت چون رفتار دانشجو سرنوشت آزمون را رقم می زند و می تواند باعث شکست خود و کوچش بشود.. به زبان عامیانه کووچ برای موفقیت دانشجو از آبروی خود گرو می گذارد.
7. برای یک کووچ نقاط ضعف دانشجو خیلی مهم هستند و از ویژگی های یک کووچ علاقه به همین نقاط ضعفهاست چون تلاش می کند با ارایه راهکار آنها را در دانشجوی خود تبدیل به نقطه قوت کند. البته یک کووچ برای نقاط قوت هم برنامه دارد: اولا کمک می کند ضعیف نشوند دوما تقویتشان می کند.
8.یک کووچ دانشجو را کم کم برای آزمون آماده می کند در واقع به او یاد می دهد چگونه لحظات خود را مدیریت کند هم در هنگام مطالعه و هم در هنگام آزمون.
9. یک کووچ کمک می کنه که شما به ازمون مسلط شوید.
10.یک کووچ با راهنمایی های درست می تواند هزینه های شما را تا حد بسیار چشمگیری پایین بیاورد.
دیدگاهتان را بنویسید